Blåa diamanten

Välkomna till oss på blå!

På blåa diamanten är vi en härlig grupp med barn och pedagoger. Vi tycker om att vara utomhus och går till skogen eller på promenad varje vecka! Barnen tycker mycket om att få bygga kojor och upptäcka naturen på olika sätt. Den här terminen kommer vi också att fokusera mycket på återvinning och kretslopp när vi har våra utegrupper. T.ex. kommer vi att gräva ner saker av olika material för att sedan varje vecka kunna följa hur nedbrytningen går…

Vi jobbar också just nu med vårt stora målområde ”Natur, teknik och skapande”. Många utav barnen har visat ett stort intresse för planeter och bygger egna små solsystem i skokartonger.

Under våren kommer vi också att prata och lära oss lite mer om olika livscykler t.ex. fjärilens, biets och grodans.

Då får vi läsa böcker, titta på korta filmer och måla och klippa egna livscykler. Vi får också vara med och följa fjärilens utveckling på nära avstånd från larver till färdigutvecklade fjärilar.