Blåa diamanten

Välkomna till oss på blå!

Vi är en härlig grupp med glada barn och pedagoger på blå. Vi är ute så mycket som möjligt den här årstiden och försöker hålla förkylningar och annat så långt borta som möjligt. Vi tycker om att röra på oss. Härligt att vi har fått lite snö i vinter och då gällde det minsann att ta tillvara på den och både hinna med lite pulkaåkning och snöbollsrullning… Den här terminen satsar vi lite extra på språk och kommunikation. Vi läser sagor, gör flano och tänkte så småningom under terminen se om barnen även vill spela lite teater utifrån någon saga. Vi får se hur gensvaret från barnen blir, men de brukar vara nyfikna och sprudlande inför det mesta som händer här. Vi känner också på våra sandpappersbokstäver, bygger ord, gör korsord och skriver en massa. Vi sjunger, rimmar och gör ramsor. Vi försöker också lära oss några ord på andra språk. Ja, bokstäver och ord finns ju nästan överallt… Ibland använder vi också lite tecken när vi sjunger och bildstöd vid vissa aktiviteter. Självklart hinner vi med lite miniröris, olika experiment, spelar spel, pysslar, pratar och målar planeter och en massa annat skoj på dagarna.