Gula diamanten

Välkommen till oss på Gula diamanten.

Hos oss är vi just nu 13 glada spralliga barn mellan 1-3 år.

Vi utformar vår verksamhet och miljö utifrån barnens intresse och behov, och utefter förskolans läroplan och Montessoris tankar. Det är viktigt för oss i vårt arbete med barnen att skapa trygghet och lugn. Vi ägnar bland annat delar av dagen åt att träna på olika moment i barnens självständighetsutveckling såsom att klä på och av sig kläder, tvätta sina händer, duka av efter maten och hålla ordning runt omkring sig. ”Hjälp mig göra det själv”

Denna termin ligger fokus på barnens språkutveckling, vi arbetar exempelvis  mycket med sagor, sång, bokstäver och siffror på våra samlingar.

Våra barn tycker mycket om att röra på sig så vi arbetar också mycket med rörelse, vi dansar, har Miniröris, åker rutschkana, hoppar studsmatta… Eftersom rörelsebehovet är stort går vi också ut varje dag så att de verkligen får utrymme att röra sig och samtidigt få frisk luft.

Barnen har själva möjlighet att välja vad de vill göra under dagen, de pusslar, bakar med deg, bygger, kör med bilar och en massa annat skoj, vi hinner med mycket roligt under en dag här på Gula Diamanten!

Vänliga Hälsningar Sara, Kajsa, Hanna & Ulrika